Zahvale nagrađenih u natječaju „Lajkam starije“

Doputovali smo sretno svojim domovima. Još smo puni dojmova od jučerašnjeg dana. Danas nam u školi ne prestaju zvoniti telefoni hvale i čestitanja, jer nitko od naših učenika, roditelja, baka, djedova…nije znao za nagradu. Jutros je svima njima ova vijest uljepšala tmurni kišni jesenski dan.
Ova nagrada nam je jedna velika potvrda da ono što radimo je uistinu dobro a pored toga i uočeno. Kad ste u ovako maloj sredini kao mi, uvijek ste mišljenja kako možda netko”tamo” u većem gradu, sa većim brojem učenika, radi puno kvalitetnije i bolje nego mi “mali”. Vi ste nas ovom nagradom u potpunosti razuvjerili u ovim našim ponekad “pesimističnim” mislima i veliko vam hvala za to. Nagrada je danas pridonijela da se svi smijemo u selu i svi budemo veseli. Učenici su doslovno skakali od sreće u holu škole i čula su se samo ista pitanja “Je li mi , učiteljice? Mi dobili 1. nagradu?” Kolegica i ja smo plakale, gledajući tako sretna, ushićena dječja lica. Uglavnom, emocije su se danas kod nas  raspršile u tisuće malih atomčića koji su cijeli dan lebdjeli čistim planinskim zrakom.
učiteljica Danijela Matijević Šimić, Područna škola Saborsko OŠ Plaški

Učenici i djelatnici Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar se najsrdačnije zahvaljuju za dodijeljenu nagradu u okviru natječaja „Škola-prijatelj starijih: lajkam starije“. Nadamo se da ćemo i ubuduće nastaviti suradnju u provedbi nekih novih aktivnosti i projekata.
mr. sc. Anica Birač, ravnateljica OŠ Josipa Matoša, Vukovar
Zahvaljujemo se na srdačnom prijemu kao i Vašem gostoprimstvu. U Zagrebu nam je bilo jako ugodno  i sretno smo stigli doma.
Naša škola je veoma ponosna na postignut uspjeh, na stranicama e- Međimurja  već  je objavljen članak o jučerašnjem događaju i tako danas sa svih strana stižu pohvale!
Još jednom VELIKA HVALA što ste prepoznali naš rad,
Margit Mirić, učiteljica OŠ Draškovec

Kolegica učiteljica Željka s oduševljenjem priča o srdačnom prijemu i sjajnom programu! Žao mi je što nisam mogla poći s njom!  Naravno da ćemo surađivati i dalje!
Marica Cik Adaković, prof., ravnateljica  OŠ Virje

Hvala vam na ugodnom dočeku i javljanju. Sa zanimanjem sam pratila svečanost dodjele nagrada te iskreno mogu zaključiti da je bilo vrlo korisno čuti iskustva drugih škola.

Na izlasku iz zgrade vidjela sam starijeg čovjeka kako kopa po smeću, očigledno u potrazi za plastičnom ambalažom (u drugoj ruci držao je vrećicu s nekoliko plastičnih boca). Iako česta slika, no nakon nadahnjujuće svečanosti, učinila mi se vrlo simbolična. Pomalo rastužena sjetila sam se uvodnih riječi gosp. Bulaša u kojima je spomenuo da možemo mijenjati današnju pomaknutu percepciju starijih osoba vezanu upravo uz kopanje po smeću. Utješila me je pomisao kako u školi imamo mogućnost svojim radom i projektima usmjeravati i poticati djecu na ljubav i poštovanje prema starijim osobama. Akcije poput vaše su vrlo motivirajuće, stoga se nadam da ćete i ubuduće prijateljevati sa školama.

Srdačan pozdrav s velikim lajkom,
Blanka Doko, knjižničarka OŠ Stubičke Toplice