Valentinovo za starije u OŠ Draškovec

Na 1. programu HRVATSKOG RADIJA, u emisiji IMAM IDEJU, na Valentinovo 2013. godine emitiran je prilog o priredbi OŠ Draškovec, na kojoj je – između ostalog – prezentiran i  program ŠKOLA – PRIJATELJ STARIJIH: LAJKAM STARIJE. Tu manifestaciju osmislila je ravnateljica Margit Mirić i već je treću godinu zaredom posvećuju starijim sumještanima, pa je OŠ Draškovec već poznata u svojoj lokalnoj zajednici kao centar zbivanja u tom malome mjestu, spajajući različitosti, kao što i suradnja između djece i starijih.

U emisiji se osobno predstavila 86-godišnja baka Marija koja je vesela osoba, voli pjevati i plesati i piše lijepe međimurske pjesme  ali ih  prije nije imala s kime podijeliti, a sada ih već drugu godinu zaredom napamet recitira djeci u OŠ Draškovec. Baka Marija je dosad napisala 42 pjesme i ravnateljica Margit Mirić ima želju da OŠ Draškovec bude izdavač zbirke bakinih pjesama.

Također se predstavila učiteljica razredne nastave u mirovini koja se rado odazvala na priredbu i djeci čitala vlastite dječje stihove, te djeca iz OŠ Prelog koja već drugu godinu zaredom redovito posjećuju Dom za starije i nemoćne Prelog (voditeljica je učiteljica Silvija Kosec), uveseljavajući ih svojim pjevačkim nastupima, poklanjajući im ukrase i male poklone koje sami izrađuju. Volonterskim aktivnostima za starije osobe učiteljica svoje učenike potiče na suosjećanje prema starijim osobama ne samo u svome domu već i u široj zajednici.

„Vjerujem da će se to suosjećanje prožeti kroz njihov dug i lijepi život“, kaže učiteljica Kosec, koja kroz svoj učiteljski poziv želi gradi ljepotu i dobrotu prema drugima.

http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=77840&view=y