Trenkovačka škola aktivno uključena u projekte sa starijima

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ iz Trenkova, zahvaljujući kvalitetnim i raznovrsnim volonterskim programima koje provode sa starijima, osvojila je treću novčanu nagradu na natječaju Royalove zaklade pod nazivom „Škola prijatelj starijih: nauči me, naučit ću te.“ Cilj projekta je rušenje predrasuda o starenju i povezivanje osnovnoškolaca s osobama treće životne dobi.

Ne čekajući rezultate natječaja, škola je odmah nakon raspisanog javnog poziva krenula u provedbu tog međugeneracijskog projekta, u sklopu kojega su svojim mještanima predstavili brojne radionice u kojima učenici i stariji razmjenjuju moderna i tradicionalna znanja, pa su tako primjerice stariji prezentirali kako se pleše zumba i koristi računalo, a učenici i učenice usvojene vještine iz lončarstva, pletenja i izrade tradicionalnih kolača. U sve su aktivnosti uključeni korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Velika, članovi Planinarskog društva Mališćak iz Velike, umirovljeni djelatnici škole i umirovljenici s područja lokalne zajednice.

Kako se druže, uče i zabavljaju umirovljenici i učenici u osnovnoj školi iz Trenkova zabilježila je kamera Poljoprivredne televizije u ožujku 2013. godine:

https://www.youtube.com/watch?v=bxyUlmwdN80&feature=youtu.be