„Treća mladost“ – prvo događanje u „srcu Zagorja“

U ponedjeljak 27. svibnja u zajedničkoj organizaciji Royalove zaklade, Zbora fotoreportera Hrvatske i OŠ Stjepana Radića u prostoru narodne knjižnice i čitaonice u Brestovcu Orehovičkom otvorena je izložba fotografija „Treća mladost“.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa posjetitelje je pozdravio ravnatelj škole Zdenko Kobeščak iskazavši radost što je izložba „Treća mladost“ stigla i u Brestovec Orehovički. Prostor nekadašnje „stare“ škole, izgrađen još 1929. godine koji je nekoć služio kao narodna knjižnica i čitaonica, djelomično je obnovljen i adaptiran za potrebe izložbe, zahvaljujući i sredstvima koja je škola dobila osvojivši drugu nagradu na natječaju Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost „Nauči me, naučit ću te“. Tu će, kako je najavio ravnatelj, zaživjeti multimedijski centar koji će biti središte kulturnih događanja u mjestu, a ova je izložba prva u budućem nizu.

Posjetiteljima se obratio i predsjednik Zakladne uprave Ivo Bulaš, izrazivši svoje zadovoljstvo što ideja zajedništva i međusobnog razumijevanja među generacijama nailazi u ovom kraju, kojeg stanovnici od milja zovu „srce Zagorja“, na više nego plodno tlo.

U nastavku je predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo održao  predavanje o fotografiji. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi, spremno je odgovarao na pitanja prisutnih.

Fotografije za izložbu su odabrane prošle, Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti,  predstavljeno ih je ukupno petnaest. Posjetitelji će moći razgledati  izložbu do 14. lipnja.

Napisao: Davor Žažar