Počelo ocjenjivanje prijava na natječaj za osnovnoškolce

Javni poziv Royalove zaklade svim osnovnim školama u Hrvatskoj da se prijave na natječaj „Škola – prijatelj starijih: Nauči me, naučit ću te“ zaključen je u ponedjeljak, 2. travnja 2013. godine.

I ovaj je natječaj, poput prošlogodišnjeg „Škola – prijatelj starijih: Lajkam starije“, izazvao velik interes škola, pa su na adresu Royalove zaklade stigle prijave iz Gunje, Vukovara, Dalja, Rovinja, Brezničkog Huma, Svete Marije, Žrnovnice, Višnjevca, Pazina, Varaždinskih Toplica, Stubičkih Toplica, Kraljevice, Hercegovca, Daruvara, Zagreba te iz mnogih gradova i općina.

Komisija__nauci_me Članovi Odbora za dodjelu nagrada ponovno su imali težak zadatak ocijeniti aktivnosti i programe u pristiglim prijavama sukladno uvjetima Javnog natječaja, jer sve prijavljene škole, bez iznimke, svojim volonterskim djelovanjem vidljivo doprinose podizanju kvalitete života svojih starijih sugrađana i njihovom aktivnom uključivanju u život lokalne zajednice.

Podsjećamo, tema ovogodišnjeg natječaja su edukativne aktivnosti i programi vezane uz osobe treće životne dobi, s naglaskom na zajedničko učenje i međugeneracijsku razmjenu znanja, vještina, iskustava i slično. Sve prijavljene škole natječu se za pojedinačne novčane nagrade u iznosima od 15.000, 10.000 i 5.000 kuna. Pobjednici će biti proglašeni 26. travnja 2013. godine na prigodnoj svečanosti organizatora, na Trgu Mažuranića 13 u Zagrebu.