Najava Sjetvenog kalendara za 2015. godinu

U četvrtak 12. ožujka u 17 sati u Područnoj školi Prezid, OŠ Petar Zrinski iz Čabra, održati će se promocija Sjetvenog kalendara za 2015. godinu. Sjetveni kalendar dio je projekta „Od proljeća do proljeća“  iz zajedničkog programa Royalove zaklade „Što mogu učiniti za tebe?“, a u kojoj sudjeluju vrijedni volonteri OŠ Čabar i sve njene područne škole. Reakcije na prošlogodišnji Sjetveni kalendar su uistinu pozitivne te se tražio kalendar više.

Učenici OŠ Petar Zrinski iz Čabra i svih njihovih područnih škola iz Prezida, Gerova, Tršća i Plešca, u suradnji sa starijim sumještanima ,prikupljali su informacije i savjete . Zapisivali su izreke vezane uz radove na zemlji, važne podatke za uređenje vrtova i radove na polju i što je najvažnije družili se. Ova međugeneracijska suradnja i druženje prerasli su s vremenom u prava prijateljstva čime je projekt dobio svoj zaokruženi smisao.

Ove godine pozivamo sve da donesu ono što su sami uzgojili te s ostalim sugrađanima saznaju nešto više o domaćem sjemenu.

Vidimo se u PŠ Prezid!

image1