Javni pozivi i natječaji

Natječaj za osnovne škole:”Kako se to piše?”

Posted by on 20.01.2014 in za javne pozive | 0 comments

Datum 21. veljače, koji je ujedno i Dan materinjeg jezika, potaknuo nas je da ove godine pružimo priliku svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj da se, od 27. siječnja do 21. veljače  2014. godine, natječu u pisanju sastavaka.

Naziv ovogodišnjeg nagradnog natječaja je „Škola – prijatelj starijih: Kako se to piše?“, kojim želimo potaknuti učenike na osmišljavanje i pisanje teksta o osobama treće životne dobi.

U skladu s Danom materinjeg jezika, posebno ohrabrujemo mlade natjecatelje da svoj rad napišu uz pomoć starijih koji će ih naučiti pokoju novu riječ ili izraz iz svoga kraja, a koji je novim generacijama nepoznat.

Svaki učenik može predati jedan rad, do 3 stranice teksta, a zatim škola odabire 3 najbolja rada i šalje ih, zajedno s prijavnicom,  na adresu Royalova zaklada za međugeneracijska solidarnost, Trg Mažuranića 13, 10 000 Zagreb.

Uvjete natječaja pogledajte na našoj web stranici, a prijavnicu za natječaj preuzmite ovdje.

(more…)

Fotografski natječaj za pet osnovnih škola

Posted by on 14.01.2014 in za javne pozive, Za treću mladost | 0 comments

Međugeneracijska solidarnost moguća je i posredstvom fotografija. Dokazali su to profesionalni fotografi čija je izložba Treća mladost najprije obilazila gradove, potom škole gdje se uz uživanje u izložbi učilo o fotografiji i njenom korištenju u svakodnevnom životu. Sve priče, fotografe, gradove, škole i učenike, potaknula je, ujedinila i povezala Royalova zaklada koja je odlučila proširiti svoj fotografski natječaj na učenike pod imenom „Kako vidim druge generacije“.
Cilj fotografskog natječaja, organiziranog za osnovne škole u kojima je bila izložba Treća mladost, navesti je učenike da kroz medij fotografije zabilježe druge generacije u njihovom okruženju. Natjecanje će potaknuti učenike na promišljanje o drugim generacijama te ih motivirati na korištenje lako dostupnih vizualnih tehnika. Kako je neizostavan dio zadatka komunikacija i interakcija sa starijim generacijama, i stariji će sa svoje strane primijetiti interes mlađih, čime se otvara put za bolje razumijevanje svakodnevnih međusobnih potreba.
Odabirom radova koji najbolje služe cilju natječaja organizirat će se njihova promocija, nagrade i izložbe.
A ostali? Za početak, pridružite nam se svojim radovima i komentarima na „Mjestu za vas“ .

(more…)