Drugi o nama

Članak o Royalovoj Zakladi

Posted by on 21.01.2014 in Za drugi o nama | 0 comments

Novinarka Glasila Sindikata umirovljenika Hrvatske bila nam je u posjetu i napisala članak o svemu što Zaklada predstavlja. Više pročitajte na linku. (more…)

Učenici započeli volonterske aktivnosti sa starijim osobama

Posted by on 02.10.2013 in Za drugi o nama | 0 comments

Povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, pet je osnovnih škola iz različitih dijelova Hrvatske tematskim priredbama obilježilo početak sudjelovanja u zajedničkom volonterskom programu pod nazivom „Što mogu učiniti za tebe?“. Osnovnoškolci su prezentirali raznovrsne aktivnosti i radionice namijenjene osobama treće životne dobi, koje će tijekom školske godine provoditi u vlastitim sredinama.

Pod vodstvom učitelja i nastavnika, učeničke izvannastavne aktivnosti kontinuirano će se odvijati tijekom aktualne školske godine u suradnji s umirovljeničkim udrugama i domovima za starije, te s pojedincima starije životne dobi koji žive u samačkim domaćinstvima. Mladi volonteri nudit će im pomoć i različite vrste usluga, kao što su posjeti domovima, pričanje priča, pomoć u nabavi lijekova i namirnica, organiziranje priredbi i kreativnih radionica. S druge strane, starije će osobe dobiti priliku pokazati mlađima svoja znanja, vještine, hobije i zanate, što će im omogućiti kvalitetne pomake u
njihovoj životnoj svakodnevici i veću uključenost u život zajednice. Program je osmislila Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost s ciljem educiranja mlađih naraštaja o uvažavanju različitosti, pomaganju, rušenju predrasuda o starenju i poticanju međugeneracijske solidarnosti. Njime su zasad obuhvaćene škole koje su se već dokazale dosadašnjim uspješnim rezultatima u aktivnostima za osobe treće životne dobi. (more…)

Starost je treća mladost

Posted by on 12.12.2012 in Za drugi o nama | 0 comments

VUKOVAR, 11. prosinca 2012. – U Hrvatskom domu Vukovaru otvorena je izložba fotografija Treća mladost povodom Europske godine aktivnoga starenja i međugeneracijske solidarnosti.
Na natječaj Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost prispjelo je 249 fotografija 39 autora, članova Zbora fotoreportera Hrvatske, a za izložbu je odabrano 15 radova dok ih je 13 nagrađeno.
Prve tri nagrade dobili su Mario Periša, Fabio Šimićev i Dragan Matić, rekao je predsjednik Zakladne uprave Ivo Bulaš.

Na otvaranju izložbe nazočnima su se obratile i dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković te ravnateljica Hrvatskoga doma Ivanka Miličić.

Izložba je ranije bila postavljena u Zagrebu i Rijeci. (more…)